FREE SHIPPING VANAF €99

Binnen België*

14 DAGEN RETOUR

Hoe monteer je een tubeless band?

In de hieronder weergegeven stappen leggen we uit op welke wijze je het beste een tubeless band kunt (de)monteren op de velg. Tevens hebben we de handelingen verduidelijkt met de video’s die zijn toegevoegd. We hopen met het beschrijven van de juiste stappen meer inzicht te geven over de werkwijze en de handelingen.

Stap 1  Ontvet de velg met een doek en zeep of ontvetter.

Stap 2  Plak een tubeless velglint die van velgrand tot velgrand reikt. Laat het eind van het lint ca. 5-10 cm overlappen.

Stap 3  Monteer de band om de velg. Begin tegenover het ventiel, zodat het makkelijker is om de bandhiel over de velgrand te “rollen”.

Wat te doen bij lekrijden met een tubeless band?

Wanneer je onverhoopt toch lek rijdt, dan wordt deze automatisch afgedicht door de vloeibare lekbescherming. Meer over hoe je deze vloeistof aan kunt brengen lees je in onze blog over het monteren van een tubeless band. Alleen bij grote beschadigingen zoals insnijdingen of snakebites helpt de vloeibare lekbescherming niet. In dit geval is een vervangende binnenband de beste (nood)oplossing. Hiervoor moet je het tubeless ventiel en eventueel (een deel van) de vloeibare lekbescherming moeten verwijderen.

Bij een klein gaatje in de band dat niet wil dichten met de sealant, kun je een plug in de band doen. Dit is een soort propje dat het gat bijna helemaal vult. De kleine kiertjes die dan open blijven zullen worden gedicht door de sealant. Je kunt die pluggen hier vinden.

Blog categorieën
Laatste nieuws
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf zo op de hoogte van alle nieuwe berichten, kortingen, tijdelijke acties en zo veel meer…

Copyright 2023 – All rights reserved – Going Forward Bikeshop

Another project created by  Website – Renovations