Blog & Nieuws

5 voordelen van SEO.

“SEO is het Engelse woord voor zoekmachine optimalisatie, SEO staat voor Search Engine Optimalisation.”

Per dag worden er in Belgie alleen al 40 miljoen zoekopdrachten gedaan op Google. Uit onderzoek blijkt dat 75% hiervan niet eens verder kijkt dan de eerste vier zoekresultaten. Wanneer jouw website dus in deze top vier staat, trek je de meeste mensen naar jouw website. Ook vindt 81% van de internetters dat je via zoekmachines het beste een website kan vinden.

Als je naar een website kijkt zie je pagina’s vol met afbeeldingen, artikelen, filmpjes. Zoekmachines daarin tegen bekijken websites op een andere manier, ze bekijken websites via bron codes. Zoekmachines halen signalen uit deze bron codes, zodat de zoekmachine weet waar de pagina over gaat.

Deze signalen geef je door middel van keywords. Door bewust keywords af te geven maak je je pagina dus beter vindbaar. Een keyword is een zoekterm. Dat kan dus meer zijn dan één los woord.

 

Maar wat zijn nu de 5 voordelen van SEO ?

1. Door SEO krijg je meer bekendheid op het internet.

Door SEO krijg je toename van het aantal bezoekers op jouw website. Je zorgt er namelijk voor dat jouw website beter te vinden wordt op zoekmachines. Mensen komen het snelst op jouw website terecht wanneer je in de top vier van een zoekmachine staat en dit doel kun je behalen door effectief aan je SEO te werken.

2. SEO geeft langdurig effect.

Voor bezoekers die je krijgt via zoekmachines betaal je niets en pagina’s die hoog in zoekmachines staan blijven bezoekers opleveren voor jouw website. Dit geeft dus voordeel op langere termijn, voor maanden of zelfs jaren. Zo kan het zo zijn dat een artikel dat je 3 jaar geleden geschreven hebt, nog steeds zorgt voor meerdere bezoekers per dag, zonder dat je er iets voor hoeft te doen!

3. SEO zorgt voor de juiste bezoekers.

Door SEO lever je de informatie aan jouw doelgroep door middel van de woorden waarop zij in zoekmachines zoeken. De doelgroep is dus gericht opzoek naar jouw diensten en producten. Dit maakt SEO dus erg efficiënt!

4. SEO bespaart je geld.

SEO zorgt ervoor dat jouw website hoog in Google staat, zonder dat je advertenties hoeft te kopen. Dit is ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Google Adwords, met betaalde advertenties kom je dan hoger in Google. Let wel op, als je SEO op een goede manier wil uitvoeren moet je er wel voldoende tijd in stoppen. Onderschat het dus niet!

5. SEO zorgt voor vertrouwen.

Zoekmachine gebruikers vertrouwen op Google, wanneer jouw website hoger in Google staat hebben mensen meer vertrouwen in de betrouwbaarheid van jouw website. Dit voordeel is vooral van belang voor webshop’s, want vertrouwen staat nauw verbonden met het aantal aankopen dat mensen zullen doen via jouw webshop.

Conclusie

Kortom, goed vindbaar zijn in zoekmachines is een kans die je zeker moet benutten !

klaar voor de volgende stap ?